Questions & Awnsers

Hei! For det første vil jeg bare si at jeg elsker bloggen din, og jeg skjønner ikke hvorfor du ikke er mer berømt! Du har en helt utrolig stil, nydelig utseende og fantastiske bilder! Jeg lurer på hvor/hvordan du redigerer bildene dine? Elsker stilen din <3 (håper du skjønner norsk, haha) Hej! Kul att du gillar min stil <3 Jag måste faktiskt säga att jag är rätt bra på att förstå norska. Det är så himla kul att jag har fått så många nya Norska läsare. Sen när det kommer till retuschering av bilder så kommer det att komma en guide inom kort!

Hej. Använder du ricinolja varje gång innan du duchar håret? eller har du slutat med det? Sen undrar jag om du har ett tips på att få fler kompisar? eller hur hittar man nya vänner? Kramkram. Jag använde ricinoljan tills den tog slut. Då i samband med att jag duschade. Jag lät den vara kvar i håret under en påse och sedan en handduk i några timmar innan jag tvättade håret. Mitt  tips till att få fler kompisar måste nog vara att inte vara rädd för att träffa nya människor. Jag vet att det kan kännas svårt att socialisera sig med människor man inte känner. Men helt plötsligt så träffar man någon som kanske är i samma situation. Jag träffar ofta nya människor via mitt jobb. Några av dem känns det som att jag har känt i flera år. Så fantastiskt! Jag vet inte om internet är en bra grej. Det beror kanske på om man delar något intresse. Gillar man tex en artist så kan man ansluta sig till en fan-base.

Hej på dig Madelene! Jag skulle vilja börja med att tacka dig! Min dotter har haft en svår tid med ångest över sin kropp, svårheten att passa in och hitta sig själv. Vi har haft många krismöten de senaste året. Men för ett tag sedan vände det. Hon visade mig ett inlägg som du hade skrivit om att de är viktigt att vara sig själv. Att man självklart ska inspireras av andra men försöka hitta sin egen stil! Jag har märkt att du är en viktig förebild för min dotter och ville bara säga hur viktigt det är att du håller fast vid den du är. Att du förmedlar samma budskap. Åter igen, tack!! Sen skulle jag vilja veta vad du tycker om dagens skönhetsideal? MVH, Eva.  Hej Eva! Det där var nog den finaste kommentaren jag någonsin har fått. Jag är så himla glad att jag är en förebild för din dotter. Fick tårar i ögonen när jag läste detta. WOW! För att komma till din fråga om dagens skönhets ideal så är det en väldigt bra fråga. Jag har otroligt svårt för dagens ”modell” ideal. Hur de (i vissa fall) känner så stor press för passa in måttmässigt att de svälter sig själva. Detta medför sedan att små tjejer ser detta, påverkas och strävar efter att se likadana ut. Det är så hemskt att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Bara det att dagens provdockor ser ut som Barbies väcker en stor ilska i mig. Varför kan inte denna industri förstå att alla ser olika ut, att världen är skapt så. Vissa är större än andra och vissa är smala. Nu vill jag också gå in på den motsatta punkten. Det finns tjejer och killar som är smala av naturen. Som äter jätte mycket men har svårt att gå upp i vikt. Jag vill även att folk ska förstå att de inte kan säga ”fy vad smal du ser ut” eller ”du kanske borde äta lite mer”. De är precis lika kränkande som att säga att någon ser ”stor” ut. Man ska ta vara på varandra. Se till att andra mår bra. Både fysiskt och psykiskt! Med de vill jag också säga att vara för ”liten” eller för ”stor” inte är hälsosamt. Och att man i stället för att kritisera, mobba, pressa kanske göra det motsatta. Ge komplimanger och stötta! Det är väl mycket roligare att göra någon glad än att göra någon ledsen. Tänk på de!

You are so amazing. I just started to follow your blog recently. Keep up the good work! I want to ask you a little bit about your work. I’m not quit sure what you do exactly!? Tell me your work story. All the best /Cheals. Hi Chelsea! I want to say that you are awesome. Thank you for thinking that I am amazing ;P I work as a freelance stylist. Which, mean that I have a sole proprietorship (I’m my own company). I take assignments when I get them. It can be anything from television styling, fashion magazines, online magazines and music videos etc. I also have a extra job in a clothing store (Bik Bok) every other weekend to have some sort of recurring income.

Hejhej! Jag undrar var ifrån dina glittriga färgglada shorts är ifrån som hängde på din garderob i repotaget på fashioncorner!!  Kram Linnéa. Hej Linnéa. jag köpte faktiskt dem på Asos.com för ca 2 år sedan :/ Har sedan dess gjort om dem till en kjol.

bok 015 2

Hey! how you lost weight? you always had a good body but now it’s even better!!
Great blog! Great style! Aww thank you! I’ve lost 2 kg but I can’t really se any difference ;D i think it’s because I have been working so hard. And moved me more than I usual do.

Har du haft några svåra/oturs sjukdomar någon gång? Hmm… Jag skulle inte säga att jag har någon oturs sjukdom. Där skulle jag räkna in cancer och liknande. Men jag har faktiskt en hudsjukdom som heter atopiskt eksem. Det är något som jag har haft sedan jag var lite och innebär att jag får utslag vid kontakt av kemikalier, vatten, nötning osv. Vi kan ta ett exempel. Om jag har en väska som ligger och nöter på min hud för länge så kan det utvecklas ett utslag. Jag får det för det mesta på mina armar och händer. Vilket många gånger kan kännas rätt så retligt. Men jag har lärt mig att försöka att inte tänka så mycket på det. Just nu har jag inga utslag och är såklart väldigt glad för det!

Kul med frågestund! Jag skulle vilja veta mer om ditt förhållande till skönhet. Typ smink och hår osv. Det verkar som att de är något som intresserar dig väldigt mycket. Kram Monika. Hej Monika! Jag tycker att det är jätte kul med smink och hår. Tror att det har att göra med min konstnärliga ådra. Jag gillar att få till kombinationen mellan hår, smink och kläder. Jag skulle verkligen vilja få upp med blogg inlägg av det formatet.

Hej Madelene.
Jag undrar vad du mer ska göra i sommar? åka utomlands? Jag har faktiskt inte hunnit att tänka på det än. Jag tänker nog mest bara ta det lite som det kommer. Kanske blir en liten utlandsresa. Vi får se ;D
Hur många bikinisar har du? Och när fick du din första mens och när blev du av med oskulden? haha från Bikinisar till oskuld. Jag har nog ca 15 bikinisar. Jag  fick min mens när jag var ca 13-14 år. När jag tänker på det låter ”bli av med oskulden” så himla hemskt. Att bli av med något liksom. Jag hade sex för första gången med en kille som jag tyckte väldigt mycket om och som jag sedan var ihop med i många år efter det. Jag var inne på mitt 16e år när jag ”blev av” med den iaf ;D

THAILAND 511 2

1. Vem är det som tar alla dina bilder? Detta är faktiskt en ganska rolig fråga. Vad många inte vet är att jag tar alla mina bilder själv. Det är inte alls ofta jag tar hjälp av vänner osv.
2. Som jag har förstått så jobbar du med Styling. Assisterar du någon eller gör du enbart egna jobb? Jag gör både och kan man säga. Har gjort tv-jobb på egen hand. Men just nu assisterar jag Helene Falk på Let’s Dance. Så himla kul!
3. Vad har du gjort för jobb? Jätte bra blogg! Jag gillar verkligen din varierande och unika klädstil!!!! Kram M. Jag har (tillsammans med en kollega oftast) stylat program som Fenomen, Så ska det låta och Dansfeber. Sen har jag assat på bland annat Let’s Dance, True Talent, körslaget.

Hejhej! Vad skulle dina tips var till en som vill förnya sin garderob men inte har pengar till massvis med nyakläder? Hur lockar du ditt hår, och hur får du så “breda,stora” lockar? Kram. Hej åh det finns så många sätt att förnya sin garderob. Om man snackar att inte slösa några pengar alls så har jag ett litet tips. kläd byte med vänner, nära och kära. Det finns fler än du som är trött på sina kläder. Jag lånar kläder av min mamma ibland när jag åker hem till Falköping. Annars är ju second hand ett bra val. Både för miljön och plånboken. Jag tycker att de butikerna i små städer är bäst. Där kan man alltid fynda! Det är viktigt när man hittar ett plagg att gå igenom i huvudet – Vad kan jag matcha det med? Då menar jag med plagg du redan har hemma. Fråga nummer två. För att få större lockar brukar jag helt enkelt ta mer hår när jag lockar i tången.

rosa randiga byxor 026 5

Hej, Madelene!
Tack för möjligheten att ställa lite frågor till dig, det är alltid lika kul att lära känna någon bättre. Jag följer din Instagram, vilka härliga thai bilder verkligen! Tack att vi får “vara med” på din semester! Jag ser fram emot nästa vinter då jag och sambon hållas på att åka till Thailand med!

Dags för frågor:
1. Vem/vilka åkte du med och vilket resebolag använde ni(Apollo, Fritidsresor, Ving…)? Jag reste såklart med min fina pojkvän. Vi åkte med Turkish Airlines (rekommenderas).

2. I vilka andra länder har du varit tidigare? Innan jag träffade min pojkvän hade jag knappt rest någonting. Men jag har varit på Kreta, Cypern, Spanien, Danmark, Norge, Finnland, England och Tyskland. Mer ska det bli!!

3. Hur länge har du varit tillsammans med din pojkvän? Hur träffades ni? Vill du berätta lite mer? Vi har varit ihop i tre år nu till sommaren. Vi träffades genom gemensamma vänner precis när jag hade flyttat upp till Stockholm. Man kan säga att vi blev offer för en ”blind date” haha. Tjejen och killen som förde oss samma var ihop. Jag lände henne och min kille kände hennes kille. Hon sa till mig ”jag har en kille till dig” och han sa till min kille ”min tjej har en tjej till dig” hahahaha jag skrattar fortfarande åt hela denna händelsen. Speciellt eftersom att vi båda inte var ett dugg intresserade av att träffa någon just då.

4. Myskväll med nära och kära eller stor gala med modebranschen? Alltså jag älskar myskvällar med nära och kära. Det måste jag ändå säga! Men sen måste man också tänka på att man fortfarande är ung och inte har barn. Så en stor gala, med uppklädda människor och socialt mingel är också himla trevligt!

5. Vad tycker du att göra på din fritid(bio, bowling, träna, läsa böcker…)? Detta kanske låter helt sjukt. Men just nu är bloggen ett utav mina största intressen. Kanske är det för att jag har kommit på mig själv med att älska att fota. Så himla kul! Annars så gillar jag det du föreslog i frågan också. Läsa gör jag jätte gärna. Gillar verklighetstrogna böcker som man inte kan slita ögonen ifrån. Just nu läser jag Skamfläck av Caroline Engvall (rekommenderar). Både jag och min kille gillar även att laga mat. Så hemma blir det inte makaroner och korv utan lite roligare mat med mycket smak och krydda.

bok 005 2


6. Du har så snygg kropp. Hur lyckas du med det? Bantar du, tränar du, äter du rätt…? vad glad jag blir att du tycker det. Tack! Jag anser nämligen själv att jag har en väldigt hälsosam kropp. Har spelat fotboll större delen av mitt liv, så jag har nog den att tacka för det. Just nu tränar jag på tok för sällan. Jag gillar annars när man verkligen kommer in i träningen. Dock så har jag världens sämsta emun försvar. Så när jag väl har börjat att träna på riktigt blir jag ofta sjuk och får börja om på kula ett igen. Så galet tråkigt! Jag ”bantar” verkligen inte!!! Det vill jag inte att någon av er heller ska göra. Ni anar inte vad det förstör kroppen!! Men jag äter väldigt bra mat. Det blir mycket fisk och kyckling ihop med sallader osv. Många små mål mat om dagen vilket gör att jag ständigt är mätt. Det kan jag verkligen rekommendera. Ha en påse med morötter i väskan tex.

7. Känner du pengar från bloggen? Det är en fråga som jag faktiskt inte vill svara på. Pengar är något jag inte vill diskutera med folk jag inte känner ;D

8. Du sa/skrev i slutet av föra året att du vill verkligen utveckla bloggen? Hur går det med det? Har du nya samarbeten, osv.? Den nyheten jag skrev skulle hända har faktiskt inte hänt än. Det har blivit lite utdraget. Men lovar så klart att berätta när tiden är inne. Annars så tycker jag själv att bloggen har fått sig ett lyft bildmässigt. Jag lägger väldigt mycket tid på bildmaterialet och försöker att få in mer rörligt innehåll. Dock så kan man alltid bli bättre. något som jag kämpar för i nuläget.
9. Hur många läsare har du per dag? Just nu har jag faktiskt ingen koll. I och med förändringen som kommer att komma framöver. Vet att jag har ca 800 followers på bloglovin. Men vet inte hur jag ska snitta ut det i läsare på bloggen.

Det var allt jag kunde komma på just nu. Hoppas att det inte är jobbigt att svara på dom.
Ha en awesome söndag!

Tack i förväg!
Med vänlig hälsning, Teo

1. Vad kostade din Thailandsresa? Min pojkvän är grym på att hitta bra resor. Denna gången betalade vi ca 5000 för resan till Thailand. Vi kunde kommit undan MYCKET billigare. Men då var restiden mycket längre.
2. Tjänar du något på bloggen? Åter igen så svarar jag inte på den frågan.
3. Köper du verkligen kläder för bara 2500:- i månaden:0?? Jo men snittar man ut det så är det ca summan för hur mycket jag köper kläder för. Sen kanske det är 3000 ena månaden och 2000 en annan.

Hello Madelene! What do u do on your hair and they grow up so fast?
Please post many photos from Thailand when you come back!

Hello! Actually I just let it grow and trying to take care of it. As not using  straighteners etc. I have also just started to use hair oils which helps the hair to not be so dry and give splitted ends.

THAILAND 077 2

Hvordan redigerer du bildene dine? Kan du lage en guide en gang?

Ja de har jag faktiskt tänkt att jag skulle göra. Det är väldigt många som frågar. Så håll ut!

Hur har du gjort för att bli stylist? Om du läst något speciellt etc, har du några tips hur man ska gå tillväga? Kram För tre år sedan gick jag Helene Falks Stylistutbildning  i Stockholm. En utbildning som jag verkligen kan rekommendera. I sommar kommer Helene att köra en intensivkurs på två veckor som avslutas med praktik på Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm. 10 lektionstilfällen mellan den 12 och 23 augusti (vardagar under ca. 3-4 timmar), praktik under modeveckan den 26-29 augusti. Anledningen till att den här utbildningen är så bra är att man får tillfälle till att praktisera och på så sätt skaffa sig kontakter. Det är lättare att ta en stylist assistent om man träffat personen och fått se den in action. Så är man ambitiös och jobbar hårt kan den här utbildningen alltså ge dig en snabb skjuts. Mejla till info@helenefalksstylistubildning.se för anmälningsblankett.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Questions & Awnsers

  1. Åh vad kul att läsa alla svaren, känns som att man känner dig lite bättre och du är helt klart den mest jordnära bloggaren jag sett! Tycker verkligen om att du ser problemen och skönhetsidealen som finns i modellvärlden, många andra bloggare ignorerar dessa…du är grym!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>