Q & A

Vad är dina framtidsplaner? Det finns så himla mycket jag vill göra. Svårt att just planera men vill ju helst fortsätta med styling/mode. Har haft funderingar på att plugga modevetenskap eller Journalistik. Sen (inte än) men i framtiden vill man ju bilda familj och den biten. Känns dock långa bort i nuläget.

Skulle du vilja byta yrke? Nej det skulle jag inte. Eller skulle inte vilja byta bransch utan mer utvecklas i den branschen jag är i. En dröm är att jobba som modejournalist, eller moderedaktör för en tidning. 

Hur länge tror du att du kommer att blogga? Har inte riktigt tänkt den tanken, så det är en jätte kul fråga. Jag har kommit till ett stadie där jag ser bloggen som en del av mig. Vet inte vad jag skulle göra utan den riktigt! Men som ni kanske vet har jag varit i valet och kvalet om jag ska fortsätta eller inte. Om jag gör det tror jag säkert att jag kommer att blogga ett tag men att bloggen kommer att förändras genom åren i samma takt som jag förändras.

Är det du själv som fotar dina outfits bilder? Hur går du till väga i så fall? Ja, jag tar alla bilder själv. Eller i alla fall 90% av alla bilder. Ibland får jag såklart hjälp från vänner. Jag ställer upp stativet, sätter på timer funktionen, lägger ut en sten eller liknande på den platsen jag vill stå, sen lägger jag skärpan på den, trycker av och går och ställer mig. Jag har övat på det här länge vill jag lova. Så det kan vara lite knepigt i början. pink suit

Vilket objektiv brukar du använda när du fotar outfits? Jag använder mig av ett 50mm/1,4 objektiv när jag plåtar outfit bilder. Ibland har jag vidvinkel objektiv.

Kan du vise bilder av leiligheten din? Det kan jag absolut göra. Kan göra ett inlägg lite senare.

Vad tjänar du på din blogg i snitt i månaden? Jag vill inte gå in på vad jag tjänar av lite olika skäl. Hoppas att ni förstår! – Vad är dina 3 måsten i garderoben? Oj, den var svår. Jag har väldigt många måsten. Men kavajen, skinnbyxan och den grå t-shirten. 22 feb 008 2

Vilka svenska bloggar läser du? Jag läser många av mina vänners bloggar. Oftast går jag in på mina Freshnet kollegors bloggar eftersom att jag kan se deras uppdaterade inlägg längst ner på sidan. För att nämna några – ElsaViolaArianaChrystelleHildaSemraMiu och Signe. Sen rå-diggar jag även Emma ElwinRamiFannyJosefine & Angelica osv osv…. Listan går att göra lång. Jag vill tillägga att jag gillar bloggar med bra bilder. Så inspirerande!

Vad skulle du typ aldrig sätta på dig? Jag skulle nog aldrig sätta på mig korta shorts med låg midja. Funkar inte med min kroppstyp.

Jag undrar också lite hur du tar de bilderna med vit bakgrund, där ljuset kommer bakifrån dig. Är det ett stort fönster eller hur har du satt upp det? Finns inte så många för och efterbilder att visa. Jag ställer upp mitt stativ framför mitt fönster och drar för min vita gardin framför. Sen är det viktigt att ställa in rätt ljus på kameran. Eftersom att det är motljus så måste man ha väldigt ljusa inställningar (högt ISO tex), vilket kan göra bilden brusig om man väljer lite för högt. Man får helt enkelt testa sig fram. Sen ställer jag in timern som vanligt. Brukar luta fram kameran/stativet när jag tycker av för att få rätt skärpa när jag ställer mig. (snyggast bilder får man när det är ljust ute, dvs sol)

12 mars 005 2

Hur många par skor har du? HAHAHA!! Orkar inte räkna men kommer lätt upp i 150 par….. Skämmigt eller bra, vad vet jag!? Allt jag vet är att jag älskar skor. 14 feb 135 2

När ska du ha bloppis? Försöker att planera en nu faktiskt. Så det kommer! – Vilket var ditt bästa köp 2013 Vad kommer du att satsa på nu i vår? Mina Over-knee stövlar från River Island. Så jäkla sköna, så bra kvalité och så djävulskt snygga på.18 dec 041 2

Kan du ha någon bloppis någon gång gärna i Gbg!? Hade jag gärna haft. Men lite svårt att ta med sig halva sin garderob dit ;D

Vilken är din favorit klädaffär som du köper mest kläder från? Den där kan jag typ inte svara på. Har så många favoriter! Men typ H&M, Asos, Gina Tricot, River Island, Vero Moda, Monki, Topshop. Jag gillar ju att nätshoppa.

Hej! Vilket är det bästa plagget att satsa på om man inte har så stor budget men ändå vill kunna variera sin “stil” eller outfits? Ett par sköna jeans (jag föreslår Bikboks Flex jeans), så sköna och priset är sjukt bra i förhållande till kvalité och fit. Sen kan man alltid variera bra med en svart kavaj. Den kan man bära till jeans och t-shirt, klänning, skjol & linne, kostymbyxor and it goes on… 21 feb 044 2

Är det kul att jobba i klädbutik? Jag tycker att det är jätte kul att jobba i klädbutik. Lika mycket som det är att styla om jag ska vara ärlig. Det är alltid en utmaning att hjälpa någon och att se en person gå från butiken med ett stort smile är en jätte skön känsla.

När började du bli intresserad av mode? Har varit intresserad sen jag var liten. Har ärvt det av min mamma. Men det tog väl fart på riktigt när jag var runt 20 år.

Vad skulle du välja. Ofixat hår eller inget smink? Den är ganska enkel för mig – ofixat hår! Jag känner mig sjukt naken utan mascara. Ibland önskar jag att det vore tvärtom.

Hur mycket shoppar du för i månaden? tänker nu på kläder och skor? hur mycket ungefär? Jätte svårt att säga då det varierar så pass mycket. Vissa månader handlar jag för mer än andra. Men typ 3000 kr.

Jag undrar hur många kappor du har? Som skor är kappor min svaghet. I lägenheten har jag just nu 18 kappor (woops!!) kappor

Tror du att du kommer flytta till någon större lghnt någon dag i typ mitten av Stockholm, alltså innestan? eller är du mer sugen på att flytta till hus? Någon gång kommer vi såklart att flytta. Just nu bor vi väldigt litet. Jag hade föredragit att bo i innestan med tanke på mitt jobb. Men hus hade varit fett skönt.

Får du mycket reklam om kläder och sådant som du får? Det finns vissa lagar man måste följa. Jag gör mycket samarbeten som också är en del av mitt jobb. Så mycket kan jag säga. Skulle aldrig jobba med ett märke som inte kändes som jag eller skriva om något jag inte stod för.

Kan du berätta lite mer om dig själv och ditt liv? Mitt liv har varit lite av en bergochdalbana. Just nu är jag småstadstjej i storstad. Kommer som de flesta vet från en liten ort i Västergötland som heter Falköping. Där bodde jag fram tills jag var 23 år. I Falköping har jag lämnat en stor (eller väldigt stor) familj efter mig med underbara föräldrar och fyra fantastiska syskon (som har en väldans massa barn och fler på väg). Jag saknar dem så att jag håller på att spricka ibland. Jag var inne på att bli frisör när jag var yngre. Men tyvärr fick jag skippa den drömmen eftersom att jag har en hudsjukdom som heter atopiskt eksem. Det innebär att jag kan få utslag om jag håller på med för mycket vatten, kemikalier och nötning. Därför drömde jag vidare och bytte ut frisördrömmen mot stylistdrömmen. Nu är jag här i Stockholm, 26 år gammal och jobbar med det jag vill. Som person försöker jag att vara så glad jag bara kan, även fast man ibland kan få käppar i hjulet. Men mottot är i alla fall att alltid lämna ett gott intryck efter sig. Jag gillar att glädja andra! Jag kan ju även berätta att jag var en väldigt lovande fotbolls spelare en gång i tiden (spelade i 15 år), jag tycker själv att jag är väldigt bra på att laga mat, kliar mig ibland i armhålan utan att tänka efter och en dålig vana är att jag gillar att lära = jag vill vara bra på allt! De är då man kan få lite prestationsångest… Måste sluta med det, Haha! 25 juni cow 143 2

Skulle du kunna lägga upp ett inlägg om vilket smink du använder? Är så himla nyfiken på hur du sminkar dina ögon och vilka läppstift du använder? Det kan jag absolut göra.

Ska du kolla in Nellys viproom något och köpa något? Hm, det hade jag inga tankar på. Men kanske måste ta mig en titt. – Har du något stort som du skall göra i år? som du tänkt dig? Det kommer att hända väldigt stora grejer i år. Men som sagt är det lite hemligt! En lång resa hade jag gärna gjort…

Vad är det du jobbar med/håller på med nu? Vad har du för utbildning? Var är dina framtidsplaner/drömmar? Jag jobbar med lite av varje. Frilans styling uppdrag på g, mycket blogg-jobb, har några hemligheter jag inte kan berätta om och jobbar även på Bikbok.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Q & A

  1. Du är så duktig, fortsätt med det du gör:)
    Skulle vara kul att se vad du använder dör smink till vardags om tipsa om bra produkter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>